strona główna
aktualności
o programie
realizatorzy
konkurs I-III
konkurs IV-VI
Dla nauczycieli klas I-III
Szkolenia Online
1. Wprowadzenie do programu Junior Edu-Żywienie (JEŻ)
2. Badania fokusowe przeprowadzone w ramach programu JEŻ
3. Talerz zdrowego żywienia
4. Zasady żywienia dzieci w wieku szkolnym
5. Normy żywienia dla dzieci 7 - 9 lat
6. Znaczenie edukacji żywieniowej w szkole – podstawy prawne
7. Edukacja żywieniowa w szkole - skuteczne narzędzia i programy
8.Współpraca szkoły z rodzicem - niezbędny element sukcesu
9. Zasady żywienia w stołówkach szkolnych
10. Dieta planetarna w żywieniu zbiorowym
11. Zdrowy sklepik szkolny jako element edukacji żywieniowej
12. Drugie śniadanie – ważny element edukacji żywieniowej
13a. Otyłość u dziecka w wieku szkolnym rozpoznanie, fakty, mity i zasady postępowania
13b. Dziecko z alergią w szkole - zasady komponowania diety
13c. Wpływ diety dzieci na ich rozwój poznawczy, zachowanie w szkole i wyniki w nauce
14a. Dieta dla zdrowia i środowiska - dieta planetarna cz.1
14b. Dieta dla zdrowia i środowiska - dieta planetarna cz.2
15. Dieta dla zdrowia i środowiska - marnowanie żywności
15a Dieta dla zdrowia i środowiska od kuchni
16. Warzywa i owoce
16a. Warzywa i owoce od kuchni
17. Produkty mleczne
17a. Produkty mleczne od kuchni
18. Produkty zbożowe
18a. Produkty zbożowe od kuchni
19. Mięso, ryby i jaja
19a. Mięso ryby i jaja od kuchni
20. Nasiona roślin strączkowych i orzechy
20a. Nasiona roślin strączkowych i orzechy od kuchni
21. Tłuszcze
22. Sól i cukier
22a. Sól i cukier od kuchni
23. Zdrowe napoje i przekąski
23a. Zdrowe napoje i przekąski od kuchni
24. Diety oparte o produkty pochodzenia roślinnego u dzieci
24a. Diety roślinne od kuchni
25a. Informacje na etykietach produktów spożywczych cz.1
25b. Informacje na etykietach produktów spożywczych cz.2
26. Warsztaty kulinarne w teorii
27. Edukacja żywieniowa dzieci poprzez warsztaty kulinarne. Jak gotować z dziećmi? Panel dyskusyjny
28. Edukacja żywieniowa w praktyce. Jak dobierać sprzęt i prowadzić proste warsztaty w klasie?
29. Warsztaty kulinarne – edukacja żywieniowa w praktyce
30. Podsumowanie szkolenia online
Skip to content
Open toolbar
Zwiększ czcionkę
Zwiększ czcionkę
Zmniejsz czcionkę
Zmniejsz czcionkę
Skala szarości
Skala szarości
Wysoki kontrast
Wysoki kontrast
Negatywny kontrast
Negatywny kontrast
Jasne tło
Jasne tło
Podkreśl linki
Podkreśl linki
Czytelna czcionka
Czytelna czcionka
Reset
Reset