Dla nauczycieli klas IV-VI

Prezentacja otwierająca

Wprowadzenie

01 02 Edukacja żywieniowa jako element

01 03 Postawy wobec żywności i żywienia

01 04 Potrzeba edukacji żywieniowej

01 05 Podsumowanie

02 00 Wprowadzenie

02 01 Podstawowe

02 02 Specyfikacja

02 03 Co jest ważne

02 04 Identyfikacja

02 05 Ewaluacja

02 06 Praktyczne wskazówki

03 00

03 01

03 02

03 03

03 04

03 05

03 06

04 00 Wprowadzenie

04 01 Podstawowe pojecia 1

04 02 Piramida zdrowego żywienia

04 03 Talerz 1

04 04 Wskazania 7U

04 05 Spożycie cukrów

04 06 Spożycie soli 1

04 07 Zasady prawidłowego żywienia 1

04 08 Witamina D 1

04 09 Podsumowanie 1

05 00 Wprowadzenie

05 01 Żywienie a zdrowie

05 02 Żywienie a zdolności poznawcze

05 03 Podsumowanie

06a 00 Wprowadzenie pop

06a 02 Najczesciej diagnozowane pop

06a 03 Nienormatywne pop

06b 00 Wprowadzenie pop

06b 01 Najczęściej występujące błędy pop

06b 02 Błędy pop

06b 03 Konsekwencje

06b 04 Niedobory

06b 05 Warto zapamiętać pop

00 07 Wprowadzenie

07 01 Współpraca: to się opłaca!

07 02 Przewodnik przypominajka A

07 03 Przewodnik przypominajka B

07 04 Ważny głos nauczyciela

07 05 Statystyka przewidywalności i obowiązkowe punkty

07 06 Co robić a czego unikać

08 00 Wprowadzenie

08 01 Świat warzyw i owoców

08 02 Składniki odżywcze 1

08 03 Składniki odżywcze 2

08 04 Kolorowy świat

08 05 Realizacja zaleceń

08 06 Jak zwiększyć spożycie

09 00 Wprowadzenie

09 01 Woda główny składnik

09 02 Woda dlaczego ważne jest

09 03 Woda i napoje izotoniczne

09 04 Napoje energetyzujące

09 05 Napoje energetyzujące a bezpieczeństwo

10 00 Wprowadzenie

10 01 Warzywa

10 02 Owoce i przyprawy

10 03 Zboża i ziemniaki

10 04 Ryby

10 05 Mleko

10 06 Jaja

10 07 Miód

11 00 Wprowadzenie

11 01 Nazwa i trwałość produktu

11 02 Skład produktu

11 03 Wartość odżywcza

11 04 Podsumowanie

12 00 Wprowadzenie

12 01 Alternatywne modele

12 03 Makrobiotyczna

12 04 Podsumowanie

13 00 Wprowadzenie

13 01 Alergie i nietolerancje

13 02 Wskazania

13 03 Dieta bezmleczna vs dieta bez laktozy

13 04 Dieta bezglutenowa

13 05 Inne diety eliminacyjne

13 06 Zasady bezpieczeństwa

14 00 Wprowadzenie

14 02 Zmysły w percepcji 1

14 03 Znaczenie zmysłów 1

14 04 Wpływ wrażeń 1

14 05 Możliwości zwiększania

15 00 Wprowadzenie

15 01 Łańcuch żywnościowy

15 02 Konsekwencje środowiskowe

15 03 Pojęcie systemu żywieniowego

15 04 Pilna potrzeba

15 05 Dieta planetarna

15 06 Znaczenie nasion roślin strączkowych

15 07 Inne zalecenia

16 00 Wprowadzenie

16 01 Ogólne zasady pop

16 02 Komponowanie

16 03 Specyfika posiłków

16 04 Podsumowanie

17 00 Wprowadzenie

17 02 Strawność i biodostępność

17 03 Określenie wartości energetycznej

17 05 Narzędzia

17 06 Podsumowanie 1

18 00 Wprowadzenie

18 01 Czy mamy wpływ na jakość potraw

18 02 Obróbka wstępna pop 1

18 03 Obróbka cieplna pop

18 04 Dekorowanie pop

19 00 Wprowadzenie 1

19 01 Bezpieczeństwo żywności

19 02 Bakteryjne zatrucia skrócona wersja

19 03 Higiena osobista

20 00 Wprowadzenie

20 01 Definicje

20 02 Konsekwencje

20 03 Przyczyny marnotrawstwa

20 04 Przyczyny marnotrawstwa

20 05 Metody

20 06 Zapobieganie

21 00 Wprowadzenie

21 01 Istota zdrowia i choroby

21 02 Istota stylu życia

21 03 Zachowania zdrowotne 1

21 04 Składowe stylu życia 1 1

21 05 Składowe stylu życia 2

21 06 Zdrowy styl życia uwagi końcowe 1

Skip to content