strona główna
aktualności
o programie
realizatorzy
konkurs I-III
konkurs IV-VI
Dla nauczycieli klas IV-VI
Prezentacja otwierająca
Wprowadzenie
01 02 Edukacja żywieniowa jako element
01 03 Postawy wobec żywności i żywienia
01 04 Potrzeba edukacji żywieniowej
01 05 Podsumowanie
02 00 Wprowadzenie
02 01 Podstawowe
02 02 Specyfikacja
02 03 Co jest ważne
02 04 Identyfikacja
02 05 Ewaluacja
02 06 Praktyczne wskazówki
03 00
03 01
03 02
03 03
03 04
03 05
03 06
04 00 Wprowadzenie
04 01 Podstawowe pojecia 1
04 02 Piramida zdrowego żywienia
04 03 Talerz 1
04 04 Wskazania 7U
04 05 Spożycie cukrów
04 06 Spożycie soli 1
04 07 Zasady prawidłowego żywienia 1
04 08 Witamina D 1
04 09 Podsumowanie 1
05 00 Wprowadzenie
05 01 Żywienie a zdrowie
05 02 Żywienie a zdolności poznawcze
05 03 Podsumowanie
06a 00 Wprowadzenie pop
06a 02 Najczesciej diagnozowane pop
06a 03 Nienormatywne pop
06b 00 Wprowadzenie pop
06b 01 Najczęściej występujące błędy pop
06b 02 Błędy pop
06b 03 Konsekwencje
06b 04 Niedobory
06b 05 Warto zapamiętać pop
00 07 Wprowadzenie
07 01 Współpraca: to się opłaca!
07 02 Przewodnik przypominajka A
07 03 Przewodnik przypominajka B
07 04 Ważny głos nauczyciela
07 05 Statystyka przewidywalności i obowiązkowe punkty
07 06 Co robić a czego unikać
08 00 Wprowadzenie
08 01 Świat warzyw i owoców
08 02 Składniki odżywcze 1
08 03 Składniki odżywcze 2
08 04 Kolorowy świat
08 05 Realizacja zaleceń
08 06 Jak zwiększyć spożycie
09 00 Wprowadzenie
09 01 Woda główny składnik
09 02 Woda dlaczego ważne jest
09 03 Woda i napoje izotoniczne
09 04 Napoje energetyzujące
09 05 Napoje energetyzujące a bezpieczeństwo
10 00 Wprowadzenie
10 01 Warzywa
10 02 Owoce i przyprawy
10 03 Zboża i ziemniaki
10 04 Ryby
10 05 Mleko
10 06 Jaja
10 07 Miód
11 00 Wprowadzenie
11 01 Nazwa i trwałość produktu
11 02 Skład produktu
11 03 Wartość odżywcza
11 04 Podsumowanie
12 00 Wprowadzenie
12 01 Alternatywne modele
12 03 Makrobiotyczna
12 04 Podsumowanie
13 00 Wprowadzenie
13 01 Alergie i nietolerancje
13 02 Wskazania
13 03 Dieta bezmleczna vs dieta bez laktozy
13 04 Dieta bezglutenowa
13 05 Inne diety eliminacyjne
13 06 Zasady bezpieczeństwa
14 00 Wprowadzenie
14 02 Zmysły w percepcji 1
14 03 Znaczenie zmysłów 1
14 04 Wpływ wrażeń 1
14 05 Możliwości zwiększania
15 00 Wprowadzenie
15 01 Łańcuch żywnościowy
15 02 Konsekwencje środowiskowe
15 03 Pojęcie systemu żywieniowego
15 04 Pilna potrzeba
15 05 Dieta planetarna
15 06 Znaczenie nasion roślin strączkowych
15 07 Inne zalecenia
16 00 Wprowadzenie
16 01 Ogólne zasady pop
16 02 Komponowanie
16 03 Specyfika posiłków
16 04 Podsumowanie
17 00 Wprowadzenie
17 02 Strawność i biodostępność
17 03 Określenie wartości energetycznej
17 05 Narzędzia
17 06 Podsumowanie 1
18 00 Wprowadzenie
18 01 Czy mamy wpływ na jakość potraw
18 02 Obróbka wstępna pop 1
18 03 Obróbka cieplna pop
18 04 Dekorowanie pop
19 00 Wprowadzenie 1
19 01 Bezpieczeństwo żywności
19 02 Bakteryjne zatrucia skrócona wersja
19 03 Higiena osobista
20 00 Wprowadzenie
20 01 Definicje
20 02 Konsekwencje
20 03 Przyczyny marnotrawstwa
20 04 Przyczyny marnotrawstwa
20 05 Metody
20 06 Zapobieganie
21 00 Wprowadzenie
21 01 Istota zdrowia i choroby
21 02 Istota stylu życia
21 03 Zachowania zdrowotne 1
21 04 Składowe stylu życia 1 1
21 05 Składowe stylu życia 2
21 06 Zdrowy styl życia uwagi końcowe 1
Skip to content
Open toolbar
Zwiększ czcionkę
Zwiększ czcionkę
Zmniejsz czcionkę
Zmniejsz czcionkę
Skala szarości
Skala szarości
Wysoki kontrast
Wysoki kontrast
Negatywny kontrast
Negatywny kontrast
Jasne tło
Jasne tło
Podkreśl linki
Podkreśl linki
Czytelna czcionka
Czytelna czcionka
Reset
Reset