Aby wspomóc nauczycieli klas I-III szkół podstawowych w działaniach prozdrowotnych na terenie szkoły zespół ekspertów z NIZP PZH – PIB pod redakcją Katarzyny Wolnickiej, Joanny Jaczewskiej-Schuetz oraz Anny M. Taraszewskiej przygotował podręcznik, który odwołując się do aktualnej wiedzy i codziennej praktyki szkolnej, przedstawia tematykę zdrowego żywienia. Autorzy poruszają w nim wiele zagadnień związanych z edukacją żywieniową, podpowiadają, jakie działania w praktyce szkolnej można podjąć i jak je realizować, aby stworzyć uczniom środowisko sprzyjające kształtowaniu zdrowych nawyków żywieniowych. W podręczniku znajdziecie pomysły na scenariusze zajęć, kolorowe karty z zadaniami do pracy z dziećmi oraz gotowe materiały edukacyjne do przekazania rodzicom. Mamy nadzieję, że podręcznik pomoże Wam realizować misję jaką jest edukacja żywieniowa w szkole.
Zapraszamy do zapoznania się z podręcznikiem. Niech Moc edukacji żywieniowej w szkole będzie z Wami!
Warsztaty z Darią Ładochą
W dniu 07.12.2023 w klasopracowni znajdującej się w Narodowym Instytucie Zdrowia Publicznego PZH-PIB w Warszawie odbyły się warsztaty edukacyjno-kulinarne dla grupy dzieci, które wygrały konkurs dla klas I-III…
Warsztaty kulinarne z Karolem Okrasą
W Instytucie Nauk o Żywieniu Człowieka 16 listopada 2023 r. […]
JEŻowe warsztaty ewaluacyjne dla klas IV – VI
Zobaczcie jak odbywały się warsztaty edukacyjno-kulinarne, które odbyły się w Szkole Podstawowej nr 45 z Oddziałami Integracyjnymi im Świętego Jana Pawła II w Białymstoku.