W Instytucie Nauk o Żywieniu Człowieka 16 listopada 2023 r. odbyły się wyjątkowe warsztaty kulinarne prowadzone przez Karola Okrasę.
W wydarzeniu tym udział wzięli uczniowie Szkoły Podstawowej nr 45 im. Świętego Jana Pawła II z Oddziałami Integracyjnymi w Białymstoku, która zajęła pierwsze miejsce w ogólnopolskim konkursie Junior-Edu-Żywienie dla klas IV-VI na najlepszy kalendarz „Jeż-owe inspiracje: 12 mocy w 12 miesięcy”, który organizował zespół realizujący projekt w SGGW.
Dzieci miały nie tylko okazję przyglądać się pracy utalentowanego mistrza kuchni, ale również samodzielnie przygotowywały swoje dania, poznając nowe, niecodzienne smaki i zapachy.
Warsztaty były też okazją do przypomnienia zasad prawidłowego żywienia, zadawania mnóstwa pytań i wspólnych fotografii, a wszystko to w atmosferze zabawy i uśmiechów. Filmowa relacja z warsztatów dostępna jest pod adresem: https://www.youtube.com/live/-gF7w45YPvM?si=JUT47NJd2OEzdni0
Warsztaty z Darią Ładochą
W dniu 07.12.2023 w klasopracowni znajdującej się w Narodowym Instytucie Zdrowia Publicznego PZH-PIB w Warszawie odbyły się warsztaty edukacyjno-kulinarne dla grupy dzieci, które wygrały konkurs dla klas I-III…
JEŻowe warsztaty ewaluacyjne dla klas IV – VI
Zobaczcie jak odbywały się warsztaty edukacyjno-kulinarne, które odbyły się w Szkole Podstawowej nr 45 z Oddziałami Integracyjnymi im Świętego Jana Pawła II w Białymstoku.
Podsumowanie konferencji „Partnerstwo w systemie oświatowym – doświadczenia z realizacji zadania Junior-Edu-Żywienie”
W SGGW w dniu 15.09.2023 r. odbyła się Konferencja podsumowująca realizację zadania Junior-Edu-Żywienie pn. „Partnerstwo w systemie oświatowym – doświadczenia z realizacji zadania Junior-Edu-Żywienie”.